Zeekajak.NL celebrate their 10th anniversary !

Trips

Met de kajak kun je heel mooi dag-, weekend- of weektochten maken. Net als met de fiets hoef je je bagage niet zelf te dragen, alles kan in de kajak. Het voordeel van de kajak is ook nog dat je niet een berg op hoeft. Je komt op plaatsen waar je anders niet zou komen.

Voor sommige kanotochten heb je niet veel ervaring nodig. Je legt je kajak in het water en je gaat peddelen. Maar er zijn ook tochten waar kennis en ervaring voor nodig is. Dit geldt bijvoorbeeld voor een kanotocht op een groot meer, een grote rivier of op zee.

Wij organiseren kano tochten op deze mooie en uitdagende wateren. Op die manier kun je toch dergelijke tochten varen. Wij zorgen voor een leuke begeleiding en een veilige tocht. Daarnaast leer je van de instructeur wat je allemaal moet weten om zo'n tocht zelf te kunnen organiseren en te varen.

Locaties

Enkele suggesties voor dagtochten zijn:

  • Rondje Pampus;
  • De Waal, de drukst bevaren rivier van Europa;
  • Op zee naar de Aardappelenbult (Zeeland) voor golven en zeehonden;
  • Zwerven in de Biesbosch op zoek naar bevers en ijsvogeltjes;
  • Zeekajak tocht op het zoute Grevelingenmeer;
  • Varen met het getijde op de Oosterschelde.

Ervaring

Voor de meeste dagtochten heb je enige ervaring nodig en/of de cursus Kajakvaardigheid A gevolgd hebben. Heb je minder of geen ervaring dan zal de bestemming iets minder uitdagend moeten zijn, maar niet minder mooi, bijvoorbeeld de Biesbosch.

Tijd

De verzameltijd op de locatie is meestal om 10:00 uur en de afsluiting tussen 16:00 en 17:00 uur.

Data

Als niemand je voor is in de kalender, dan kun je zelf plaats en datum bepalen. En was iemand al sneller, dan staat de tocht al in ons activiteitenoverzicht en kun je misschien nog mee.

Kosten

Begeleiding: 50 euro
Kajakhuur: 15 euro

Diploma

Aan een kajak tocht is geen diploma verbonden. Maar je krijgt wel een logboekformulier, want voor sommige brevetten is dit een bewijs dat je één van de verplichte dagtochten gevaren hebt met een WSV kajak instructeur.