Zeekajak.NL celebrate their 10th anniversary !

Demoing

Het is mogelijk om de Nigel Dennis en Rockpool zeekajaks uit te proberen. Speciaal hiervoor zijn zeekajaks beschikbaar bij de Wageningse kanovereniging "De Bovenste Polder". Hier kan men de zeekajaks onder deskundige begeleiding proefvaren.

Vaarwater

Het verenigingsgebouw van "De Bovenste Polder" is gelegen aan de Rijn in Wageningen. De Rijn is een licht stromende rivier met beroepsvaart. Met enige regelmaat komen er rijnaken langs die golven veroorzaken. In de kribvakken kun je wachten tot de golven voorbij zijn om daarna weer verder te varen. Maar je kunt de golven en stroming ook gebruiken om de zeekajak uit te proberen waarvoor deze gebouwd is: varen en spelen met de golven en stroming.

Begeleiding

Tijdens het proefvaren is er altijd een ervaren kajakvaarder van "De Bovenste Polder" aanwezig die zorgt dat alles veilig verloopt. Bovendien kan hij of zij je adviseren hoe je de zeekajak het beste kunt testen. In principe is Nico Middelkoop je begeleider. Hij is een door de Nederlandse Kanobond gercertificeerde instructeur voor zowel binnenwater als voor zee.

Tijdstip proefvaren

Voor het proefvaren moet je een afspraak maken. Je kan op ieder tijdstip proefvaren, maar het leukste is het om dit te doen tijdens de vaaravond of -ochtend van vereniging "De Bovenste Polder". De lengte van de proefvaart is afhankelijk van beschikbare tijd van jezelf en die van je begeleider maar zal lang genoeg zijn om de zeekajaks aan een grondige test te onderwerpen.

Contact

Om een afspraak te maken voor een proefvaart kun je contact opnemen met Nico Middelkoop.

Route Beschrijving...

De Wageningse kanovereniging "De Bovenste Polder" bereik je als volgt:

met de auto uit het noorden

A12 Afslag 24 Wageningen, hier richting Wageningen. Gedurende 5 km alsmaar rechtdoor. Wanneer je steil de "berg" afgaat direct onderaan scherp naar rechts. Na 300 m verharde weg links de uiterwaarden in. Doorrijden tot aan de steenfabriek.

met de auto uit het zuiden

A50 Afslag 19 Renkum, hier richting Wageningen. Aan de rand van Wageningen bij de verkeerslichten linksaf. Wanneer je steil de "berg" afgaat direct onderaan scherp naar rechts. Na 300 m verharde weg links de uiterwaarden in. Doorrijden tot aan de steenfabriek.

met openbaar vervoer

Met het openbaar vervoer komen is ook mogelijk. Spreek dit dan af met Nico Middelkoop.