Zeekajak.NL celebrate their 10th anniversary !

Nigel Dennis Greenlander Pro

Wilt u onze zeekajaks eerst proefvaren ? Dat kan en daar zijn geen kosten aan verbonden. Daarnaast kunt u bij ons, onder voorwaarden, zeekajaks huren en krijgt u de huurprijs terug als u besluit een zeekajak bij ons te kopen.
Nigel Dennis Greenlander Pro
De Nigel Dennis Greenlander Pro is gebaseerd op een traditioneel Inuit ontwerp dat zeer snel, koersvast, comfortabel en zeer zeewaardig is.
€  2.990,00

Kenmerken

Kenmerken

Features

Doelgroep

Vaarders met een gewicht tot 90 kg.

Ontwerp

De NDK Greenlander Pro is geëvolueerd vanuit het ontwerp van de Greenlander. De kuip heeft een grote "sleutelgat" opening met dijbeensteunen. Dit geeft een goed bootcontact en toch is snel in- en uitstappen mogelijk als dat nodig is! De romp is 5 cm langer. De kiel is nog rechter (minder tilling). De zeekajak is daarmee zeer koersvast en vereist opkanten voor koersveranderingen. De vlakke zijkanten ter hoogte van de kuip zorgen voor een zeer goede secundaire stabiliteit. Het voordek heeft drie knikken die bij de voorpunt overgaan in één knik. Het achterdek is vrijwel vlak. Bij het achtersteven loopt het dek sterk op (zie afbeelding). De zeekano is ontworpen voor gemak, comfort en snelheid bij een 'klassiek' uiterlijk.

Vaareigenschappen

Door de lange en scherpe kiellijn vaart de Greenlander Pro koersvast en snel. De kajak reageert goed op opkanten en blijft daarmee goed wendbaar voor de meer ervaren vaarder.

Vaartesten

Er is een uitgebreid onafhankelijk testverslag beschikbaar van de Greenlander Pro.

Length (cm) 540
Width (cm) 54.5
Depth (cm) 33
Front hatch (liters) ± 66
Cockpit (liters) ± 145
Rear hatch (liters) ± 51
Day hatch (liters) ± 34
Diameter front hatch (cm) 24
Diameter rear hatch (c,) 24
Diameter day hatch (cm) 18
Oval rear hatch No
Knee tube / Deck hatch Option
Variable skeg Yes
Manufacturer Sea Kayaking UK
Herkomst Verenigd Koninkrijk
Shipping weight (g) 0.0000

Alternatieven